WAT TE DOEN

Je kunt niets doen, niemand zal je beoordelen. Maar als je een liefhebber bent van historische en culturele circuits, wijntoerisme, gastronomische reizen, Birdwatching (vogels kijken), fietsen en wandelen (Cycling and Walking), dan ben je hier aan het juiste adres.

In Elvas

De kazerne stad – De grootste vestingstad van Europa ligt op slechts 15 minuten van Camping Puro Alentejo. Elvas is in 2012 door UNESCO geclassificeerd als werelderfgoed en biedt een enorme militaire erfenis die duidelijk zichtbaar is in het kasteel, het eerste pand dat in Portugal als nationaal monument is geclassificeerd. Het Militair Museum, Forte da Graça, Forte de Santa Luzia en zijn drie forten rechtvaardigen de bijnaam van deze stad, de “koningin van de grens”.

Religieuze stad – Tijdens een wandeling door het historische centrum van de stad krijgt u de gelegenheid om het rijke religieuze erfgoed te bezoeken, met belangrijke getuigenissen van de christelijke, joodse en islamitische cultuur.

Het Amoreira-aquaduct – Het Amoreira-aquaduct strekt zich uit over zeven kilometre tot aan de stadspoorten. De werkzaamheden van het aquaduct zijn in 1530 gestart, om water aan de stad Elvas te voorzienen, het engineeringwerk werd pas een eeuw later voltooid. De vier verdiepingen van het aquaduct met prachtige bogen, zijn op sommige plekjes 31 meter hoog.

In Barbacena

Het dorp – Barbacena was de zetel van de gemeente tot 1837 en vandaag maakt het deel uit van de gemeente Elvas. Deze islamitische nederzetting kwam in het midden van de 13e eeuw toe aan de Portugese kroon. Omdat het zich in de verdedigingslinie bevond, werd de plaats verschillende keren aangevallen en belegerd door Castiliaanse troepen, en kwam pas tot stabiliteit, in de 20e eeuw. Het dorp Alentejo toont zijn oude en belangrijke erfgoed, met monumenten zoals de Igreja Matriz gebouwd in 1273, de Pelourinho da Vila uit de 16e eeuw, de kerk São Sebastião en de kerk Nossa Senhora do Paço, beide uit de 16e-17e eeuw en de Santo Calvário of Kapel van Nazaré uit de 18e eeuw.

Tapir van Coutada de Barbacena – Nationaal monument van de neo-calcolytische of kopertijd. Een van de 13 hunebedden geclassificeerd door de Algemene Directie Erfgoed en Cultuur en die deel uitmaken van het archeologische circuit van Antas de Elvas.

Kasteel van Barbacena – Vestingwerken die deel uitmaakt van het rijke netwerk van militaire architectuurmonumenten in de regio. Momenteel in particuliere handen, werd het kasteel gebouwd in het bewind van D. Afonso II (1248-1279) op een pre-romeinse castro. Het was een constant doelwit van Castiliaanse aanvallen en na een restauratie in opdracht van D. Manuel I (1495-1521) werd het binnengevallen door Castiliaanse troepen in 1645, tijdens de Restauratieoorlog.

Tot 30 Km

Campo Maior – De bevolking van dit dorp staat bekend om zijn sterke gemeenschapsgevoel dat zich manifesteert in het Flower Festival, ook bekend als het People’s Festival. Een evenement dat geen geplande datum heeft, het gebeurt wanneer de Campomaiorenses besluiten om duizenden uren te wijden aan het maken van rozen, tulpen en vele andere gekleurde papieren bloemen om alle straten van Campo Maior te bedekken.

Darker is de Chapel of Bones, gebouwd in 1766, en een van de drie bestaande in Portugal. Als u van wijntoerisme houdt, maak dan van de gelegenheid gebruik om de beroemde Adega Mayor te bezoeken, ontworpen door de prestigieuze architect Siza Vieira.

Caia Dam – De Caia Dam biedt landschappen van grote schoonheid en gemoedsrust en biedt het grootste waterreservoir in het hele Portalegre-district, dat door de gemeenten Elvas, Arronches en Campo Maior loopt. Hier zijn verschillende mogelijkheden aanwezig voor nautische, sportieve en recreatieve activiteiten.

Borba – Mooie stad Alentejo, zetel van de gemeente, bekend om de kwaliteit van de productie van twee belangrijke artikelen: de wijnen die de ziel verwarmen en het marmer dat veel van haar monumenten en kerken bedekt. De wijn van Borba is een van de beroemdste van het land en kan worden gewaardeerd op het Wine and Vine Festival dat jaarlijks in de eerste helft van november plaatsvindt en een groot aantal bezoekers naar het dorp trekt. Een andere optie is om een wijnproeverijbezoek aan Adega Cooperativa de Borba te plannen, waar u kunt genieten van een brede selectie wijnen van de beste druivenrassen in de regio.

Monforte – Het dorp Monforte ligt op de top van een stevige en sterke heuvel, langs de linkeroever van Ribeira Grande, een heuvel die het mononiem van Monforte zal hebben veroorzaakt. Het meest karakteristieke monument in het dorp is het kasteel, nu in puin. Een bezoek aan Villa Lusitano-Romana in Torre de Palma wordt ook aanbevolen. Het handwerk in de regio wordt van generatie op generatie levend gehouden, met aandacht voor typische werken in kurk, hout, steen, hoorn, riet en leer.

Maak hier uw reservering!

Neem contact met ons op voor meer informatie

© Camping Puro Alentejo - Landelijke Camping

Registo Nacional de Turismo: RNT Nº 8903

Complaint book    Online dispute resolution    Privacy    Cookies

webdesign by: criativo.net