Wij Drieën

Ze liepen jaren om hier te komen en stapten uit bij het laatste station: de vlakte van Alentejo.

Ze kwamen uit tegenovergestelde hemisferen; Bobby draagt Afrikaanse breedtegraden in zijn bagage. Mozambique, Malawi, Tanzania, São Tomé en Príncipe en Zuid-Afrika, waar hij werd geboren. Paula keerde terug naar het Alentejo-land nadat ze de wereld rond was gereisd als toerist, vrijwilliger, producent en regisseur van inhoud voor de Portugese televisie.

Ze eindigden op een klein Atlantisch eiland, gekenmerkt door de evenaar. Op het eiland Príncipe, was het liefde op het eerste gezicht, en een hut. Letterlijk. Hun hond Tubarão (haai), is wel getuige van dit verhaal. Samen droomden ze van een stuk land in Portugal. Een plaats die doet denken aan de Afrikaanse savanne, ver van de stad, maar dicht genoeg bij de bewoonde wereld, een plek omarmd van ‘s morgens vroeg tot’ s avonds laat door de zon, het geluid van vogels, en de lucht van Puro Alentejo.

Hier komt en deel van deze droom bij.

De Ruimte

Er zijn negen hectare steeneiken en olijfbomen die het dagelijkse leven van Puro Alentejo bepalen. U kunt hier ontspannen bij het zwembad of een historische rondleiding plannen, door de steden en dorpen van Alentejo.

Als u gezelschap wilt, kunt u zich bij Paula, Bobby en Tubarão voegen aan de campingbar en u later laten verrassen door de eindeloze zonsondergang. Deel ‘s avonds verhalen in Boma rond het gezellige Afrikaanse vuur in deze Alentejo-vlakte.

Op Puro Alentejo camping bent u elk moment van de dag van harte welkom, om uw camper te parkeren of om uw tent op te zetten, en een warme douche te nemen, uw telefoon op te laden en rustige dagen te plannen in het gezelschap van vrienden, familie en dieren. De Tubarão, onze lieve hond, is alleen fel in naam.

De Regio

Maak van Camping Puro Alentejo uw uitvalsbasis voor kleine of grote dagtochjes in de regio Alto Alentejo. Gelegen op twee uur van Lissabon, twintig minuten van de Spaanse grens en vijftien minuten van Elvas, de stad die door UNESCO is geclassificeerd als werelderfgoed, de camping biedt, in een straal van 20 kilometer, verschillende mogelijkheden om nationale monumenten te bezoeken, van het verre Neokalkolithicum, zoals de Tapir van Coutada de Barbacena, tot de 17e-eeuwse indrukwekkende muren, in de stad Elvas, bekend als de koningin van het hele gebied.

Veel typische gerechten uit Alentejo zijn gemaakt op basis van brood, varkensvlees en olijven, deze zijn ingrediënten van een heerlijke enn authentique keuken, die qua smaak wedijvert met de Iberische jamon en tapas, uit buurland Spanje.

Tijdens uw reis door de geschiedenis, of aan de Alentejo-tafel, kunt u altijd rekenen op de begeleiding van Paula en Bobby.

Maak hier uw reservering!

Neem contact met ons op voor meer informatie

© Camping Puro Alentejo - Landelijke Camping

Complaint book    Online dispute resolution    Privacy    Cookies

webdesign by: criativo.net