Wij drieën

Na jaren ronddwalen, arriveerde ze eindelijk op hun laatste bestemming: de vlakte van Alentejo

Ze kwamen beide van een ander werelddeel: Bobby draagt Afrikaanse baggage bij zich, Mozambique, Malawi, Tanzania, São Tomé, Príncipe en Zuid Afrika, waar hij werd geboren. Paula keerde terug naar de Alentejo nadat ze de wereld had rondgereisd als toerist, vrijwilligster, producent en regisseur voor de Portugese televisie.

Ze ontmoeten elkaar op een klein eiland, in de atlantische oceaan. Op eiland Príncipe was er liefde op het eerste gezicht, en een kleine hut…letterlijk! Tubaraõ (‘haai’), hun trouwe hond, was hiervan getuige. Samen droomde ze van een stuk grond in Portugal, een plek die hun mee kon nemen naar de Afrikaanse savanne. Ver van de stad, maar toch in de buurt van beschaving. Een plek die omarmd zou worden door de zon, van ‘s morgens tot ‘s avonds, door het geluid van de vogels, en de zuivere lucht van Puro Alentejo.

Kom en ervaar deze droom, samen met ons!

De plek

Ervaar het alledaagse leven op negen hectare grond, met steeneiken en olijfbomen. U kunt ontspannen bij het zwembad, terwijl u een historische route uitstippelt door de dorpjes en steden van Alentejo.

Mocht u zin hebben in gezelschap, dan kunt u Bobby, Paula en Tubaraõ vergezellen in de bar. Later op de avond kunt u genieten van de prachtige zonsondergang. ‘S avonds kunt u verhalen delen bij de Afrikaans geïnspireerde ontmoetingsplek Boma, bij een vuurtje, onder de sterrenhemel van Alentejo. Op camping Puro Alentejo is ieder moment een goed moment om te verblijven.

Parkeer uw camper of caravan of zet uw tent op, neem een warme douche, laad uw mobiel op en plan rustgevende dagen in het gezelschap van vrienden, familie en huisdieren.

De regio

Maak van Puro Alentejo uw uitvalbasis om de regio Alto Alentejo te verkennen. Vanuit hier bent u twee uur verwijderd van Lissabon, twintig minuten van de grens van Spanje en vijftien minuten van Elvas, een stad die valt onder UNESCO erfgoed.

In een straal van 20 kilometer rondom camping Puro Alentejo, kunt u nationale monumenten bezoeken van Neo-chalcolithic, zoals Anta da Coutada of Barbacena, en naar de 17-eeuwse muren van Elvas, die haar koningin maakte van de regio.

Veel typische gerechten uit Alentejo, zijn gemaakt op basis van brood, varkensvlees en olijven, de hoofd ingrediënten van de authentieke keuken die u qua smaak kunt vergelijken met de Iberische jambon en tapas uit buurland Spanje.

Tijdens uw reis door de geschiedenis, kunt u altijd rekenen op de hulp van Bobby en Paula.

Maak hier uw reservering!

Neem contact met ons op voor meer informatie

© Camping Puro Alentejo - Landelijke Camping

Registo Nacional de Turismo: RNT Nº 8903

Complaint book    Online dispute resolution    Privacy    Cookies

webdesign by: criativo.net